Idag har jag haft en alldeles förträfflig dag ute i skogen tillsammans med ett gäng knasiga farbröder. När vårvärmen kommer insvepande och silvret visar tvåsiffrigt så är det ett måste att börja elda då detta är något alla farbröder tycker mycket om. En av sällskapet hade skaffat sig en eldkorg som jag tidigare sneglat på men icke tagit mig tid till att inköpa. Och tur var väl det för fy fan vad den skräpade ner... Aska, sot och glödande kol for all världens väg och det var nog tur att vi inte provade denna mackapär mitt i sommaren eller att Farbror Flanell i Thailand tagit sig tid till det för då hade nog den grönskande naturen varit i full brand. Dock värmde den bra och en stund senare lades järnet på och inom några få minuter serverades det kolbullar.
|
Här är det många järn i elden! |
För er som inte varit i skogen särskilt mycket kan jag berätta att kolbullar är hederlig skogshuggaremat som består av fläsk som har rejält med fett på sig samt en smet bestående av vatten, mjöl och salt. Lite som en fläskpannkaka fast utan ägg i då ägg inte gör sig särskilt bra i skogen under flera dagar utan kylskåp. Serveras det med lingonsylt och en kall maltig dryck så sitter det som en käftsmäll!
Sitter nu med fötterna på det nysnickrade soffbordet och känner hur det kliar i fingrarna efter ett nytt projekt. Har redan fått korn på sommarens nya trädgårdsmöbel som kommer sitta fint på uteplatsen. I veckan bär det åter till byggmarknaden för nya inköp av brädor!
Farbror Bengt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar