söndag 3 november 2013

Spännande bok

Skåningarna i trakten har så sakta börjat återhämta sig efter stormen som drog in i förra veckan. Rapporter om nedfallna kvistar på altaner, omkullblåsta trädgårdsmöbler och ett och annat löv i stuprännor har haglat in och försäkringsbolagen jobbar i dubbla skift, alltså två timmar om dagen, för att orka med alla anmälningar. Undantagstillstånd råder fortfarande i Sölvesborg där en kratta rapporterats ha blåst ut på motorvägen - totalstopp råder i södergående riktning. Räddningstjänsten arbetar fortfarande febrilt med den omkullblåsta torkvindan som orsakade elavbrott i nordöstra skåne. Den bosatta i området skriver via ett sms till Kristianstadbladet att stearinljusen börjar ta slut, annars finns det gått om bränne och brännevin i alla fall en vecka till.

Gick i skogen under helgen. Trodde jag. För efter ca en timmes fettförbränneri stod det en stol framför mig. Nog för att jag hört talas om det här med kontorslandskap, men jag tror faktiskt att vederbörande missuppfattat det en aning. I skogen är det träd som gäller, inte massa kostymnissar med sladd i örat.

Har läst en rätt spännande bok under helgen. Dessvärre hade den ett ganska tragiskt slut, som vanligt när det gäller ens bankbok. Pengar kommer och går, kung i baren hette det förr i tiden när man som yngling härjade och satte sprätt på kronor och ören som de vore av papper. Nu vet alla med en gnutta vett att sedlar är gjorda av bomull så ni slipper dumförklara mig på den punkten. Idag är det hus och resor som pengarna går till, vilket i sig inte är helt fel. Men gnälla får man väl göra ändå?

Farbror Bengt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar