tisdag 7 augusti 2012

Klassiskt pajrecept!

Blev sugen på lite paj, man blir lätt det ibland. Tänkte fixa till något jag gillar väldigt mycket, nämligen ost & skinnpaj!

I några korta steg ska jag visa er mitt recept!

Steg 1: Skaffa en ost, jag kör gärna på en vanlig mild ost, men västgöta är en favvis hos många, kanske öst, norr och södergöta fungerar med, vad vet jag. Mjukost är nog ej att rekommendera dock!

En helt vanlig ost som passar bra! Vill ni inte ha med hålen så skär bort dom innan ni börjar! 


Steg 2: Hyvla osten i så många bitar ni vill ha. Hur ni hyvlar den spelar väl mindre roll bara det blir skivor av den, bara det inte blir sådana skivor man stoppar i cd-spelaren då förstås för då blir det bara knasigt.


Hyvla osten för bästa resultat. Har ni ingen hyvel så kanske ni kan säga till frugan att hon hämtar en i badrummet


Steg 3: Plocka fram pajen! Kanske den hänger i garderoben nu när det är sommar? Var ni har er vet ni bättre än mig. Har ni ingen paj så är det hög tid att skaffa en nu när osten redan är köpt och hyvlad. Vilken färg ni har på er paj det spelar mindre roll, men svart får ändå framstå som det vanligaste alternativet.



En klassisk paj i svart utförande 

Steg 4: Lägg osten på pajen och sen är ni klara! Vill man vara lite spexig kan man kladda marmelad på ostens baksida för att få den att fästa bättre, men det är högst frivilligt! Notera dock att pajen blir lite kladdig då.


En klassisk ost & skinnpaj redo att nyttjas för diverse aktiviteter!



Jag hoppas ni ska trivas i er nya ost & skinnpaj när hösten snart är här!

Tack för nu,
Farbror Bengt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar