måndag 3 mars 2014

Dimmiga berg och djupa dalsprickor

I helgen styrde jag kosan mot något som kunde liknas vid Lützen eller månne skotska höjderna. Dock skvallrade bristen på malthaltiga drycker och destillerier på att jag inte hade lämnat svensk mark.


Jycken var självklart med och passade på att njuta av utsikten över havet, som en normal dag bjuder på hänförande utsikter. Här tog han en välförtjänt rast!

Efter en stunds traskande upp och nedför kom vi till slagfältet där söndersprängda stridsvagnar låg till höger och vänster. Farbror Egon passade på att konstatera att denna maskin inte längre var i körbart skick, en uppenbar tvåa på besiktningen.

Här har någon haft kul genom att placera en sprängladdning i mynningen. Måste vara bra krut som får svenskt stål att böja sig lika enkelt som flickorna i red light district.

Såg sedan nya trenden inom bostadsbranschen. Öppen planlösning har visst fått en helt ny innebörd.

Synd att dom glömt sätta i dörren. Måste bli ett hemskt kalldrag!
Senare under helgen åkte jag till skogen med en skock barn och hundar. Skulle hitta en bra väg ner till en bäck som rinner genom en dalspricka. Gick fin-fint med lite rep!

Alternativet var att hoppa ner från toppen vilket efter en stund överläggning inte längre fanns med bland alternativen.

Hundarna slet ont men kom efter en stund på att det var lättare att sätta sig ner på ändan och kasa hela vägen ner. Sedan stod dem och väntade trofast till vi andra tvåbenta tog tid på oss.

Den som säger att Skåne är platt har aldrig varit på tur med Farbror Bengt och hans hemliga tillhåll i skogen!

Farbror Bengt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar