onsdag 27 mars 2013

Påskspecial

Tandläkarveckan har officiellt invigts idag med askonsdag som dagen heter. Förr i tiden var denna dag en stor städdag inför påskens ledighet och i många hem tömde man spisen på aska, därav namnet. Om detta stämmer har jag inga belägg för men håll med om att det låter trovärdigt.
Idag är det många sotare i farten. Igår såg jag för första gången i mitt liv en livs levande sotare stå på ett tak utförande sitt hantverk. Sotare är lite som hustomtar, man vet att de finns men sällan att man ser dem.
Påsken för med sig en rad konstiga traditioner som man inte riktigt förstår varför man gör. Men eftersom det är tradition att sätta fjädrar i ris och ha som dekoration så gör jag det även detta år. Men nog är det ett märkligt beteende..


Nu i påsktider får man ha öron och ögon öppna så man inte blir påflugen av en häxa eller andra fruntimmer på väg mot blåkulla. Moderniseringen av trådlöst internet, trafikbuller och gps-signaler  har fått häxorna att tappa lokaliseringen och kraschlanda då och då.
Don't drink and fly
I Sverige konsumerar vi kopiösa mängder med godis under veckan, närmare 6000 ton. Detta är självfallet inte bra för tänderna med allt småätande under påskveckan, tandläkarna rekommenderar därför att äta allt på en och samma gång.

Farbror Bengt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar