söndag 25 november 2012

Spel

Så här lagom i jultider är det populärt att samla familjen, släkten och alla andra man tvingas umgås med och spela sällskapsspel. I år lanseras det en hel drös med nya spel som ska efterträda de klassiska men ack uttjatade spelen; Trivial Pursuit, Monopol mfl. 

I årets upplaga hittar vi framtida och redan nutida klassiker såsom: 
Självdeklaration
Varje spelare startar med 250.000 kronor för ett givet år. Vinnare blir den som genom lögn, bedrägeri och annat rackarspel — inklusive äktenskap, barn, sambeskattning, saltade reseräkningar, skattefri inkomst och andra manipulationer — lyckas med att betala minst inkomstskatt.

Bilverkstad
Varje spelare får en komplett utrustad bilverkstad samt fem kunder med bilar som behöver repareras. Den spelare, som kan avkräva sin kund det högsta beloppet för minsta utförda arbete vinner. Extrapoäng utdelas för utbyte av askkopp och andra delar, som inte är i behov av utbyte plus övriga trick som förekommer.

Arbetslöshetsförsäkring
Spelet börjar med att varje spelare får sparken från sitt jobb. Alla kan genast börja kvittera ut arbetslöshetsunderstöd. Vinnare är den som kvitterar ut mest innan försäkringen löper ut och hela tiden undviker alla erbjudanden om arbete. Enligt tärningarna flyttar varje spelare sin pjäs och möter hinder som till exempel "Ni erbjuds arbete inom er bransch" eller "Tyvärr, men ni står i fel kö — och nu stänger vi" eller "Vi har fått veta att ni har avböjt ett erbjudande om arbete" och så vidare.

Så damma av mormor och väck farfar från glöggfyllan och dra igång en hejdundrande afton tillsammans! 
 
 Farbror Bengt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar