lördag 1 december 2012

Buddha

Sawadee! Som dom säger här nere när man vill vara artig och hälsa på varandra, kanske även när man träffar varandra på stan. Vi fick ett mycket varmt välkomnade igår när vi anlände, 32 grader celcius närmare bestämt! Flanellen var också på plats och hade lejt en orkester som spelade ett medley med svenska klassiker! Det var ett trevligt initiativ, jag hoppas bara inte orkestern får blåsvärk av allt spelande!

Efter några timmars avkoppling vid poolkanten samtidigt som man lyssnade på svensk radio som rapporterade om snökaoset i Sverige åkte vi till en vän till Flanell där vi bjöds på middag. En 3-rätts-meny var uppdukad, inga fel där alltså, 3 av 3 möjliga! Bilder finns att skönja på www.flanellsmemoarer.blogspot.se

Vi har hyrt motorcyklar idag. 3000 baht = 800 spänn för 4 veckor! Det skulle varit hemma det.. Tyvärr hade dom ingen inbyggd krockkudde som jag skulle behövt när jag efter ca 5 minuter körde och vurpa! Hade först tänkt skaffa en som på bild nedan, men valde en vanlig istället. Hade säkert åkt på galna ko-sjukan annars!

Här nere i Phuket har dom byggt en enorm Buddha-staty. Typiskt Thailändare att bygga en staty av en Be-Kändis..

Buddha är han till höger! Den till vänster är Lars-Åke Lagrell som barn
 Nu är det hög tid för en Chang! Kan man köpa ett flak i affärer för 125 spänn så är man värd en eller tre.

Farbror Bengt a.k.a Farbror Baht





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar