fredag 28 december 2012

Ett hårt liv i värmen

Idag har det varit en svettig dag! Silvret har legat på en bit över 32 och till råga på det gjorde vi en utflykt till Nai Thon. Väl framme stod dagens första prövning på prov, 45 minuters massage på stranden.

Här låg man och fick både ljumskar och hjässa knådade, varmt var det må ni tro!
Efter denna rivstart gick vi raskt vidare mot en elefantritt. Vad som är speciellt på Nai Thon är att man får rida på den mycket utrotningshotade elefanten kallad "svarthudad dvärgsnabel" Ej att förväxla med diverse andra svarta snablar som säkert florerar här nere.

Efter denna pärs var vi väl förtjänta av en paus från allt spännande vi är med om!
Lina sveper Chang med stor finess! Flanellen väljer att stänga ögonen för att inte börja dregla av den fantastiska maltdryck han har framför sig. Det är nog att svettas genom huden i värmen.
På denna mycket trevliga restaurang som nog får räknas till den godaste lunchen hittills såg vi ett smart system som diskpojken nog kommit på.
Av bilden framgår ett berg av disk i den blå lådan samt en dusch placerad aningen till höger om nyss nämna låda. När lådan är full kommer diskpojken fram med tvålen i hand och tar sig en välbehövlig dusch samtidigt som disken blir ren. Kreativitet när den är som bäst! På Thai-vis.
Dagen var inte slut här! Efter en välbehövlig vila kliade det i fingrarna på undertecknad och jag ville visa min konstnärliga ådra. Sand är ett mycket bra material att skulptera i och särskilt sand som "piper" när man går. Blanda med vatten och börja modellera!
Inspirerad av dagens aktiviteter fick det bli en elefant!
Här är fullgott resultat.
Ett dopp i havet senare och en biltur tillbaka är det nu man mycket välbehövligt sitter med en iskall Chang i näven. Det är ett hårt liv man lever här nere i värmen!

Farbror Bengt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar