onsdag 9 januari 2013

Blinda i OS

Idag var det så dags att rulla in bilen i klorna på bilbesiktningsmännens hagalna och oljesmorda händer. Jag målade upp ett mardrömsscenario om att askkoppen eller möjligtvis luckan till handskfacket behövdes bytas. Inte för att det är några fel på dessa saker men med bilprovningen vet man aldrig! (Tavlan över scenariot kan köpas till högstbjudande)

Men icke sa Nicke! Blankt papper på alla punkter. Den gamla damen från 98 rullar på smärtfritt ännu! Det som dock var föga överraskande var följande. Förra året hade bilen enligt pappren gått drygt 29000 mil.
Förra årets papper
Till vår stora förvåning hade den året senare, alltså idag, gått endast 10000 mil! Vi förklarar detta med att vi börjat backa mer än att köra rakt fram så mätaren snurrar åt andra hållet. Det strular till sig i rondellkörning då och då man sådant får man räkna med. Vi kan nu sälja den till ett bra pris!
Häromdagen satt vi och konverserade om paralympisk. Jag som är färgblind borde kunna ställa upp då det klassas som en nedsättande funktion. Ligger nu i hårdträning inför RIO. Det som vore spännande är om blinda ställer upp i OS. Mest spännande att följa vore nog höjdhopp, lerduveskjutning och stavhopp.


Farbror Bengt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar