tisdag 22 januari 2013

Köttskatt - Liljeroth ger tummen upp

17 dagar av arbetslöshet.  Såg lång tid tog det att finna ett nytt jobb efter det att jag sade upp mig från mitt gamla. För er som läser och kanske också har mycket fritid så finns det jobb där ute, det gäller bara att söka dem, lägga på charmen,  spela lite svår och sen har man det!

Dagens läsarbild har min kära fader skickat in med motivering att "det är rörigt nu" *applåder*

 
Läser i bladet idag att jordbruksverket vill införa köttskatt. Genom människans historia har dylika skatter lämnats kvar i jorden till efterlevande som arkeolger idag gräver, sopar och borstar fram lite varstans i världen. Vanliga fynd är pilspetsar, smycken och djurben av olika slag. Det planeras nu för vad vår generation av homo sapiens sapiens skall lämna kvar till efterlivet och förslaget ligger alltså på kött. Hur smakade maten förr? Kanske är en fråga framtiden kommer ställa sig. Då datorer och elektronik är utdött vid den tiden och ersatt av gaser och lasermekanismer (som vi alla vet kommer att ske) kan de alltså inte slå på dvd-spelaren och titta på Historieätarna med Erik Haag i spetsen. Istället kan de då gräva upp en entrecou eller högrev någonstans och ta sig en tugga. 

Professor Martin af Hungerstam som leder utredningen av köttskatt uttalar sig som följande: "Vi kommer försöka oss på att mumifiera köttet så det håller sig 'färskt' i flera tusen år framöver. Tanken är att framtidens människa hittar köttet och förhoppningsvis förstår att det fanns djur på vår planet och att vi dödade dem för att få föda. De kanske får sig ett gott skratt åt vårt primitiva sätt att skaffa föda men då vi planerar att lägga ned Mat-Tinas kokbok med "Så äter en Skåning" Kanske deras smaklökar ändrar uppfattning" 

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth gläds åt projektet och säger i ett uttalande till gemigmat.se att hon som barn tittade mycket på Asterix och Obelix där det ofta festades på vildsvin. Detta köttfrosseri har följt oss genom historien från romarna till dagens samhälle och därför lämpar sig en köttskatt bra att lämna kvar

 Farbror Bengt
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar